4 st kycklingfilé
1 dl bbq honey sauce
1-2-3 lag
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlök
130 g fryst mango
1 dl tahini
1-2 st citron
2 st vitlök
2 tsk spiskummin
2 fpk kikärtor (400 g)
salt
vatten
olivolja
1 pkt groddar
1 kruka persilja
Gör så här
- Marinera kycklingfiléerna med bbq såsen.
- Gör 1-2-3 lagen, låt den svalna något. Skiva rödlöken tunt eller använd en mandolinen. Lägg över rödlöken i lagen och ställ in i kylen.
- Ta fram mangon för tining.
- Skölj kikärtorna och låt det rinna av. Mixa tahini, vitlök, citron, spiskummin, salt och vatten. Tillsätt kikärtorna och mixa tills det blir en slät smet. Smaka av, tillsätt vatten för att få den önskade konsistensen.
- Grilla eller stek kycklingen så att den får en fin yta, kör klart kycklingen i ugn om så önskas till 72 grader, pensla på mer bbq sauce
- Finhacka persiljan, lägg upp hummusen, ringla olivolja, och lägg upp tillbehören, till sist skiva upp kycklingen.