300 gram Hjort innanlår
1 dl Majonnäs
0,5 Rivet citronskal
1/2 tsk Tryffelolja
Svartpeppar
Salt
4 msk Kapris
1 Höst äpple
2 dl Socker
2 dl Vatten
2 msk Lingon
1/2 dl Riven Parmesan
1 msk Riven pepparrot
Timjan
Gör så här
Jakt säsongen är på intåg och höst äpplen skall skördas.
Förrätt för 4 personer
- Äpple chips. Koka upp vatten och socker i en kastrull, låt sedan lagen svalna. Sätt ugnen på varmluft 80 grader. Pensla äpplena och låt dom stå i ugnen ca 3 timmar.
- Se till att köttet har varit fryst innan. Ta sedan fram hjortinnanlår i god tid för att den inte ska vara kylskåpskall. Putsa innerfilén från senor och hinnor. Skiva köttet i tunnaskivor och skär sedan små tärningar, salta och peppra köttet.
- Blanda majonnäs, rivet citronskal, tryffelolja, salt och svartpeppar.
- Låt kaprisen ligga på papper för att få bort överbliven vätska. Fritera 150 grader i några minuter.
- Serveras gärna med rårörda lingon, parmesan, timjan, riven pepparrot