Det här behöver du

500 g musslor

500 g räkor

400 g pasta

3 dl    vitt vin

2 st    schalottenlök

1 st     tomatkross

2st      vitlöks klyftor

1        kruka persilja

1 st     citron

sparris

parmesan

salt

peppar

Gör så här

 

 

 

     1. Koka upp vattnet och tillsätt salt.

  1. Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort musslorna som är trasiga och även musslorna som inte stänger sig när du knackar på dom.
  2. Finhacka vitlöken och schalottenlöken. Hetta upp en panna med olivolja, stek sedan löken tills den har fått en fin glansig färg.
  3. Lägg pastan i det kokande vattnet.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka i några minuter, tillsätt tomatkross, salt och peppar. Lägg sedan i musslorna med lock på, när musslorna har öppnat sig så är dom klara. Lägg över musslorna i en skål. Ta bort musslorna som inte har öppnat sig. Sänk värmen något.
  5. Koka pastan al dente och häll över pastan i tomatsåsen och rör om.
  6. Till sist lägg i räkorna och strö över persilja, parmesan, pressad citron och havssalt.

Vitt vin passar bäst

Grillo

Ett perfekt vin till lättare skaldjursrätter och fiskrätter.