500 g musslor
500 g räkor
400 g pasta
3 dl vitt vin
2 st schalottenlök
1 st tomatkross
2st vitlöks klyftor
1 kruka persilja
1 st citron
sparris
parmesan
salt
peppar
Gör så här
1. Koka upp vattnet och tillsätt salt.
- Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort musslorna som är trasiga och även musslorna som inte stänger sig när du knackar på dom.
- Finhacka vitlöken och schalottenlöken. Hetta upp en panna med olivolja, stek sedan löken tills den har fått en fin glansig färg.
- Lägg pastan i det kokande vattnet.
- Tillsätt vinet och låt det koka i några minuter, tillsätt tomatkross, salt och peppar. Lägg sedan i musslorna med lock på, när musslorna har öppnat sig så är dom klara. Lägg över musslorna i en skål. Ta bort musslorna som inte har öppnat sig. Sänk värmen något.
- Koka pastan al dente och häll över pastan i tomatsåsen och rör om.
- Till sist lägg i räkorna och strö över persilja, parmesan, pressad citron och havssalt.