600 g hjortytterfilé / rostas filé
2 tsk timjan
1 msk fänkål
olja
smör
salt
peppar
Körsbärsås
1,5-2 st schalottenlök
2,5 dl röttvin MO Masia Oliveda
2 msk fond
2 msk körsbärs marmelad
1 msk smör
Salt
Peppar
Hasselbackspotatis / Gulbeta
500g fast potatis
500g gulbeta
50g smör
ströbröd
flingsalt
Svamp
400g svamp
1 gul lök
2 st vitlök
olja
smör
peppar
salt
Hackad persilja
Garnering
Krasse
Gör så här
- Ta fram köttet i god tid, krydda sedan köttet
- Sätt ugnen på 225 grader, smält smöret, skala potatisen och gul betorna.
- Skiva sedan gulbetorna och potatisen på en sked för att inte skiva igenom.
- Ta fram en plåt med bakplåtspapper för att sedan pensla det smälta smöret på potatisen och gul betan, ställ in i ugnen ca 20 minuter.
- Ta ut potatisen och pensla smöret, salta och strö över ströbrödet.
- Ställ in ytterligare ca 15 minuter i ugnen.
- Hacka schalottenlöken, hetta upp smöret i en kastrull, stek löken tills den blir glansig.
- Tillsätt fonden, rödvinet och vattnet, låt såsen koka ca 15 minuter.
- Sila sedan av såsen och tillsätt körsbärs marmeladen, salt, peppar och låt såsen koka ner en stund till.
- Tillsätt maziena och en klick smör.
- Skiva upp svampen, persiljan, löken och pressa vitlöken
- Värm upp stekpannan med olja, lägg i svampen sedan löken och sist vitlöken.
- Bryn köttet i en het panna med oljan först tillsätt sedan smöret och ös på köttet
- Sätt in köttet i ugnen på 125 grader tills termometern når 56 grader, låt köttet vila ca 10 minuter i bakplåtspapper.