Det här behöver du

8 portioner

Oreo botten

2 pkt oreo kex

80 g smör

Kola fyllning

100  g smör

1 ½ dl brun farin

¾   dl vispgrädde

Chokladganache

2 ½ dl vispgrädde

350 g choklad ljus och mörk

 

 

Gör så här

  1. Mixa oreo i matberedaren tillsätt det smälta smöret.
  2. Lägg i blandningen i en form med löstagbar kant.
  3. Använd en sked för att trycka ut oreo botten och gör en kant
  4. Ställ in i kylen under tiden
  5. Kola fyllning: Smält smöret och koka med farinsockret 1 minut. Tillsätt grädden och låt det puttra 9 minuter
  6. Häll över kolan i formen och ställ in i frysen ca 20 minuter
  7. Koka upp grädden till chokladganachen, ta av från plattan och häll i choklad och blanda väl.
  8. Häll chokladen över kolafyllningen
  9. Ställ in i kylen
  10. Servera med blåbärsglass eller blåbärssorbet

Dessertvin passar bäst

Banyuls Reserva

Ett perfekt vin till choklad desserter. Glöm inte att den passar utmärkt till mögelostar om man ska bjuda på dessert ostar