8 portioner
Oreo botten
2 pkt oreo kex
80 g smör
Kola fyllning
100 g smör
1 ½ dl brun farin
¾ dl vispgrädde
Chokladganache
2 ½ dl vispgrädde
350 g choklad ljus och mörk
Gör så här
- Mixa oreo i matberedaren tillsätt det smälta smöret.
- Lägg i blandningen i en form med löstagbar kant.
- Använd en sked för att trycka ut oreo botten och gör en kant
- Ställ in i kylen under tiden
- Kola fyllning: Smält smöret och koka med farinsockret 1 minut. Tillsätt grädden och låt det puttra 9 minuter
- Häll över kolan i formen och ställ in i frysen ca 20 minuter
- Koka upp grädden till chokladganachen, ta av från plattan och häll i choklad och blanda väl.
- Häll chokladen över kolafyllningen
- Ställ in i kylen
- Servera med blåbärsglass eller blåbärssorbet