Det här behöver du

Ca 5 st våfflor

100 g smör

4 dl    mjölk

3 dl    vetemjöl

9 g     pepparkakskrydda

 

Ost crème

200 g färskost

100 g  Mögelost  gärna  Stilton ost /  falbydens blåkorn ost

 

6 st    färska fikon / torkade fikon

1 st    rosmarin kruka

Flytande honung

Gör så här

Gör så här.

 

  1. Börja med våffelsmeten och tillsätt pepparkakskryddan.
  2. Smula ner osten i färskosten till en creme
  3. Skiva upp fikonen
  4. Grädda våfflorna
  5. Fördela ut ost crèmen, fikon, rosmarin och honung.
  6. Servera gärna Banyuls Reserva

 

Tips!

Garnera gärna med björnbär, torkade fikon eller dadlar.

Dessertvin passar bäst

Banyuls  Reserva