700 g högrev
1 st gul lök
1/2 purjolök
2 msk dijon senap
1 msk kantarell fond
1 msk kalvfond
1,5 dl grädde
3dl vatten
1 msk balsamico
200 g kantareller/champinjoner
1 msk färsk timjan
salt
peppar
maizena
Gör så här
4 personer
- Förbered köttet genom att putsa det och skära det i tärningar.
- Skär purjolöken och gul löken i tunna skivor.
- Värm upp en stekpanna med olja och smör och bryn köttet tills det fått en fin färg. Överför sedan köttet till en kastrull.
- I samma stekpanna, fräs löken tills den blir mjuk och gyllene. Tillsätt därefter kryddor, buljong och vatten. Låt köttet sjuda tills det blir mört, och se till att det alltid täcks med vatten genom att tillsätta mer vid behov.
- Stek svampen i stekpannan med smör och rör sedan ner hälften av svampen i kastrullen.
- Häll i grädden i kastrullen och låt det sjuda tills allt är väl blandat.
- Smaka av grytan med salt och peppar efter smak, och använd maizena för att reda av den om så önskas.
- Servera rätten tillsammans med pressad potatis eller ugnstekt potatis.