Det här behöver du
Recept för 4 personer
Recept för 4 personer
Rostade rotfrukter
1kg rotfrukter (Rotselleri, polkabeta, jordärtskocka, morot.
olivolja
1 tsk salt
½ kruka timjan
1 krm peppar
Bakad fänkål
2 fänkål
1 1/2 citron
Salt
Peppar
olivolja
Oxfilé / rostas filé
750g 0xfile
Salt
Peppar
Olja
Smör
Balsamicosås
3 msk balsamvinäger
4 dl rödvin
3msk fond
Socker
Maizena
Shiitakesvamp
200 g gram Shiitake
Smör
Salt
Peppar
Rotfrukter
1. Sätt ugnen på 225 grader, skala och tvätta rotfrukterna, dela och blanda rotfrukterna med olivolja.
2. Lägg upp på en ugnsplåt, salta och peppra och strö över timjan kvistarna. När rotfrukterna är mjuka strö salt och peppar efter smak och tycke även strö över färsk timjan.
Citronbakad fänkål
1. Koka upp vatten och pressa i halva citronen. Ansa fänkålen och skiva upp i 8 bitar.
2. Låt dom koka ca 5 minuter. Ta upp fänkålen på en plåt och ringla olivolja, salt, citron och peppar.
3. Baka fänkålen ca 20minuter tills dom har fått fin färg
Oxfilé/ Rostasfilé
1. Ta fram köttet i tid, torka av köttet med hushållspapper och att ta bort ev. hinnor på köttet. krydda köttet med salt och peppar. Värm en het panna med olja och bryn köttet på båda sidor. Släng sedan i ett klick smör och ös på köttet. Sätt in köttet i ugnen på 125 grader och sätt i en termometer. Låt köttet gå upp till 55 grader. Låt sedan köttet få vila ca 10 minuter innan den skall skivas upp.
Balsamico sås
Låt såsen koka ner för att sedan reda av såsen och i med klick smör.
Shiitakesvamp
Strimla svampen, värm upp en stekpannan på medelvärme och häll i svampen tillsätt sedan smöret, salt och peppra