Det här behöver du

700 g               högrev

1 st                   gul lök

1/2                   purjolök

2 msk               dijon senap

1 msk               kantarell fond

1 msk               kalvfond

1,5 dl                grädde

3dl                    vatten

1 msk               balsamico

200 g                kantareller/champinjoner

1 msk                färsk timjan

salt

peppar

maizena

Gör så här

4 personer

  1. Förbered köttet genom att putsa det och skära det i tärningar.
  2. Skär purjolöken och gul löken i tunna skivor.
  3. Värm upp en stekpanna med olja och smör och bryn köttet tills det fått en fin färg. Överför sedan köttet till en kastrull.
  4. I samma stekpanna, fräs löken tills den blir mjuk och gyllene. Tillsätt därefter kryddor, buljong och vatten. Låt köttet sjuda tills det blir mört, och se till att det alltid täcks med vatten genom att tillsätta mer vid behov.
  5. Stek svampen i stekpannan med smör och rör sedan ner hälften av svampen i kastrullen.
  6. Häll i grädden i kastrullen och låt det sjuda tills allt är väl blandat.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar efter smak, och använd maizena för att reda av den om så önskas.
  8. Servera rätten tillsammans med pressad potatis eller ugnstekt potatis.

Rött vin  passar bäst

MO Masia Oliveda Origens

Ett perfekt  sällskapsvin som också passar fint till den smakrika grytan eller till osten efter maten